06 - 215 07 937

heidy@bolwijn.nlGa jij ook voor Goud?

Helaas ze zijn weer voorbij de Olympische Winterspelen. Ik heb, waar ik kon, gekeken (tv, app) en geluisterd (Radio 1 met Erben Wennemars was vaak zo spannend). Ik heb genoten. Van de sport, maar vooral ook van de topsporters en door te observeren wat hen nou zo succesvol maakt. Wat zorgt voor goud? En wat kunnen wij daar van leren?

Word je gelukkig als je goud wint op de Olympische Spelen of win je op de Olympische Spelen omdat je gelukkig bent was een interessante vraag die ik ergens tegenkwam.

Wat ik zag was dat de winnaars van goud heel lekker in hun vel zaten. Zoals debutante Esmée Visser en de ervaren schaatser Kjeld Nuis beide zeiden, ‘ik heb zo lekker geschaatst’. Of Suzanne Schulting die vertelde zo’n zin in de finale te hebben en enorm genoot van haar race. Een ander aspect was de focus. Diverse schaatsers leverden hun Nederlandse telefoon met al hun contacten en sociale media in en kregen er een Koreaanse voor terug, waar alleen hun dierbare contacten in mochten. Het zorgde ervoor dat ze niet afgeleid werden en zich volledig konden focussen op hun training en race. Soms tot vervelens toe, maar ja volledige ontspanning zorgt voor zoveel herstel dat je daarna beter kunt pieken. Focus betekent ook; focus op jezelf. Of zoals Kjeld Nuis zei: ‘als je teveel op anderen gaat letten, ga je alleen maar slomer rijden, dus geloof en investeer in je zelf en rijd je eigen race’. En wat als je een wedstrijd verliest, hoe laad je je dan mentaal weer op om een volgende toch te kunnen pieken? Onder andere Coen Verweij deed het, grote klasse. Soms voelt brons ook als goud.

Mij heeft het enorm geïnspireerd. Vooral om te blijven focussen op waar ik blij van word. Wat neem jij hier van mee? Ga jij ook voor goud in je werk en leven?

Rest mij nog alle toppers te bedanken voor deze weken, in het bijzonder Ireen Wüst en Sven Kramer, die al 12 jaar voor Olympisch goud weten te gaan. Daar maak ik een diepe buiging voor.

Zonnige en sportieve groet,

Heidy

© Bolwijn Communicatie

Delen mag!

Inspiratie

Op zoek naar inspiratie over o.a. vitaliteit, werkgeluk, hoogsensitiviteit, food en natuurlijk leven? Schrijf je dan in voor mijn inspiratienieuws.

Stuur mij inspiratienieuws