06 - 215 07 937

heidy@bolwijn.nl

"Hooggevoeligheid heeft voor- en nadelen"

Leefboek hooggevoeligheid door Rolf Sellin

Al weer een tijdje geleden las ik het boek Leefboek Hooggevoeligheid van Rolf Sellin. Ik heb al best veel boeken over hoogsensitiviteit gelezen (oa van Elaine Aaron en Susan Marletta Hart), maar vond het toch weer een aanvulling. Ik ben geïnteresseerd in het onderwerp, omdat ik het zelf ben, maar ook veel mensen die ik coach. Ook in mijn vriendinnenkring zijn diverse ervaringsdeskundigen.

15-20% van de mensen neemt meer prikkels waar dan de rest. Zij worden hooggevoelig of hoogsensitief genoemd. Zij kunnen tussen de regels door lezen, nemen anders en sterker waar en kunnen stemmingen van anderen aanvoelen en soms paranormaal begaafd zijn. Een gave en heel fijn om in een vak als coaching en training in te kunnen zetten. Maar het heeft ook nadelen, door hun tragere drainagesysteem zijn ze ook sneller overprikkeld en willen ze soms meer dan ze kunnen.

Het boek helpt hooggevoeligen om hun waarneming te richten, hun energie te verdelen en hun grenzen te ontdekken en bewaken. Het is behalve een leesboek ook een werkboek. Dat is heel prettig.

Het mooie is toch dat je uit elk boek weer iets haalt waar je wat mee kunt. Voor mij in dit boek was dat het inzicht: hoe kijk je? Ik merk dat als ik bijvoorbeeld een wandeling maak, alles in me opneem. Van omgeving(sdetails) tot geluiden, maar ook wie er nog meer voor en achter me lopen. Ik kijk heel ver en breed merk ik ook. Toen ik me daar door het lezen van het boek van bewust werd en verschillen besprak met niet hoogsensitieven, ben ik gaan proberen het smaller en kleiner te maken. Want hoe inspirerend al die omgevingsprikkels ook zijn, het zorgt ook voor een snellere overprikkeling.

Ik wens je veel leesplezier.

Liefs Heidy

© Bolwijn Communicatie

Delen mag!

Inspiratie

Op zoek naar inspiratie over o.a. vitaliteit, werkgeluk, hoogsensitiviteit, food en natuurlijk leven? Schrijf je dan in voor mijn inspiratienieuws.

Stuur mij inspiratienieuws