06 - 215 07 937

heidy@bolwijn.nl

"Onverwachte parel  maakt regendag goed"

Onverwacht pareltje aan Duitse Oostzeekust

De laatste week van juni en 1e week van juli 2017 waren wij op fietsvakantie aan de Duitse Oostzeekust. Vanaf Boltenhagen via prachtige kustplaatsen als Oostseebad Rerik, Heiligendamm, Kühlungsborn & Warnemünde en de unieke Hanzesteden Wismar, Rostock en Stralsund richting Ruegen. Wat een aangename verrassing dit gebied. Qua diversiteit, natuur, campings, gastvrijheid, de puurheid, het eten. Ondanks dat het weer niet alle dagen even goed was, soms zelfs verre van dat. En toch...

Soms maakt een mooie ervaring zelfs je hele regendag goed

De dag dat we na twee dagen volle bak dagen regen (en dat maar als rustdagen bestempelden) weer op de fiets stapten, omdat we er veel zin in hadden en de voorspellingen beter waren, bleef het echter ook nog de hele dag regenen. Dus dan maar opwarmpauzes. De late lunchpauze viel in Ahrenshoop. Een romantisch klein vissersdorpje met superleuk  haventje, met uitnodigend restaurantje & grote serre; Räucherhaus. De kaart met veel verse en zelfgerookte vis keek ons aan. Zoals een aardappelpreisoep met paling en gerookte zalm met mierikswortelsaus en toast voor mij en voor Ruud een grote salade met diverse gerookte vissoorten. Lekker wijntje en biertje erbij en genieten maar!!  Wat een Idyllische plek. Net toen we op de fiets wilden stappen begon het weer te regenen. Dan maar even schuilen bij hun Fischkaten (achter het restaurant) waar je vers gerookte vis kon halen en eten, met een schnapsje of biertje of……. Wat geweldig. Qua sfeer. Dat maakt wachten tot de regen ophoudt minder erg. De regen stopte uiteindelijk helemaal niet, maar werd iets minder. En toch staat deze fietsdag in ons geheugen gegrift, door de mooie natuur, dorpjes en dit soort pareltjes. Wij gaan zeker nog eens terug.

Wil je er ook naar toe? Bekijk dan deze website. Tip: ze hebben ook leuke Ferienwohnungen en je kunt er een boottocht maken. Wil je meer weten over fietsen langs de Duitse Oostzeekust? Mail me gerust.

Herzliche Grüsse,  Heidy

© Bolwijn Communicatie

Delen mag!

Inspiratie

Op zoek naar inspiratie over o.a. vitaliteit, werkgeluk, hoogsensitiviteit, food en natuurlijk leven? Schrijf je dan in voor mijn inspiratienieuws.

Stuur mij inspiratienieuws